Scorpion Exo

ScorpionExo™ — це, простіше кажучи, наступна хвиля в дизайні та виробництві мотоциклетних шоломів і захисного спорядження. Шоломи ScorpionExo розроблені одними з найбільш затребуваних у світі дизайнерів шоломів із загальним досвідом понад 178 років.

Шоломи, що стали доступними

Їхні дикі, інноваційні графічні дизайни створюються в осередках творчості екстремального спорту по всьому світу, від Європи до Південної Каліфорнії, щоб залишатися на два кроки попереду в цій швидкоплинній сфері.

 

Ми підготували для вас короткий огляд новинок цього надзвичайно крутого бренду, який ми однозначно рекомендуємо взяти до уваги.


Нова модель у лінійці інтегралів - Exo-491

Scorpion EXO-491 є найближчим конкурентом для таких шоломів як: Nolan N87 plus , Shark Skwal 2.2 , HJC I70 , Shark Spartan RS і Scorpion EXO 1400 Air .

Scorpion EXO-491 — бюджетний інтегральний шолом, наступник EXO-490. Цей новий спортивний туристичний шолом створений для початківців, які шукають хороший шолом за невеликі гроші. EXO-491 призначений для тих, хто порушує швидкісний режим, але в той час також хоче здійснювати тривалі поїздки.

Легкий шолом забезпечує приємне водіння і запобігає втомі в шиї. Якщо зважити Scorpion EXO-491 у розмірі M - ваги покажуть 1600 грам. Але наскільки це насправді добре? Давайте глянемо на результати його конкурентів. Якщо ми подивимося на вагу - ми побачимо, що EXO-491 є одним із найважчих шоломів у порівнянні з конкурентами. У цій частині особливо виділяється Shark Spartan RS з вагою 1475 грамів. Тому EXO-491 є не найкращим вибором, якщо головним критерієм є вага.

Зовнішня оболонка виготовлена ​​з полікарбонату. Полікарбонат менш міцний, ніж скловолокно. Як наслідок, для забезпечення еквівалентного рівня захисту потрібно більше матеріалу. Крім того, шолом доступний у трьох розмірах, тоді як більшість його конкурентів мають лише два розміри корпусу. Єдиним шоломом, який виявився кращим за цим показником, був Scorpion EXO 1400 Air завдяки зовнішній оболонці зі скловолокна.

Ставший найпопулярнішим - Exo-520 Air

Scorpion завжди демонструвала круту лінійку недорогих шоломів, які були ідеальними у всьому. Старий Scorpion Exo-510 Air був чудовим тому прикладом. Низька ціна, рейтинг безпеки SHARP 4 зірки , і загальна оцінка власників, у поєднанні з чудовим співвідношенням ціни та якості .

Загалом, шоломи Scorpion мають достатню репутацію щодо виробництва шоломів із хорошим захистом та комфортом. І Exo 520 Air виглядає відповідно.

Так само з шоломом 510 Air – тепер його замінив шолом 520 Air. Витонченіший та рельєфніший.

Виготовляється в 3 розмірах оболонки та має амортизуючу підкладку різної щільності (так само, як у Arai та Shoei, що являються преміумними брендами).

Насправді Scorpion Exo 510 Air, що покидає виробництво, отримав 4 зірки за безпеку під час тестування SHARP кілька років тому. І той факт, що відносно бюджетний шолом, такий як 520 Air, виготовлений у 3 розмірах корпусу, є добрим для безпеки (а також означає, що зовнішній вигляд і вага будуть краще оптимізовані).

З метою комфорту компанія Scorpion оснастила 520 Air мікрометричною застібкою (вони зручні та безпечні), що чудово підходить для їзди у межах міста. У вас є не тільки сонцезахисний козирок, що низько опускається, коли сонце сліпить, але й оптично правильний візор, що зменшує викривлення. Візор також підготовлений до вставки лінзи Pinlock ( вставка Pinlock входить у комплект ), а сонцезахисний козирок має покриття Everclear проти запотівання.

Нові графічні рішення - Exo-Tech

Шолом Scorpion Exo-Tech, схвалений як повнолицевий, так і відкритий, виводить концепцію фліпбека на новий рівень. Незалежно від того, чи ви вирішите шолом як інтеграл, чи, можливо відкритий, ви можете бути впевнені в максимальній безпеці та комфорті. Все, що вам потрібно зробити, це натиснути на підборіддя шолома над козирком або потягнути його вниз у положення підборіддя. Це надзвичайно просто.

Модульні варіанти шоломів швидко набирають популярності завдяки багатофункціональності та характеру дизайну «будь-де-будь-коли». Scorpion виводить реалізацію цієї ідеї ще далі та інновує оригінальну модульну конструкцію з цією ідеєю висувної дужки для підборіддя.

Коли ви носите традиційний модульний шолом у «відкритому положенні» модульна частина може вловити багато вітру і трохи відкинути вашу голову назад –  це трапляється постійно. Scorpion вирішує цю проблему за допомогою Exo-Tech , завдяки чому модульна частина фактично пристібається до задньої частини шолома, щоб повітря могло плавно проходити по передній поверхні шолома без опору чи ударів. Це надзвичайно зручно.

Оновлений шолом класу "duo sport" - ADX-2

Scorpion ADX-2 від Scorpion - це шолом для пригод , який можна використовувати, наприклад, як інтегральний шолом. Ви будете готові до будь-яких ситуацій.

Цей шолом має покращені характеристики порівняно з ADX-1 і протестований відповідно до нової сертифікації ECE 22.06. Крім цієї сертифікації, шолом також сертифікований P/J, що означає те, що ви можете кататися з піднятим підборіддям. Коли ви піднімаєте підборіддя, козирок автоматично піднімається разом із підборіддям - це зручно, і ви навіть можете легко зняти підборіддя.

Зовнішня оболонка ADX-2 виготовлена ​​з полікарбонату і поставляється в двох розмірах. Якщо ми порівняємо його з конкурентами, то побачимо, що він опинився в кінці списку разом із Nolan N70-2x. Варіанти Icon Pro та Airoh Commander є дещо кращими за цими критеріями - завдяки зовнішній оболонці зі скловолокна в трьох розмірах.

Переходимо до ваги шолома, і коли ми зважуємо Scorpion ADX-2 у розмірі L, ваги показують 1834 грами. Якщо ми подивимося на вагу ADX-2 порівняно з конкурентами, то побачимо, що він є одним з найважчих. Але знову ж таки не потрібно упускати один важливий момент - сертифікацію ЕСЕ 22.06, що напряму впливає на вагу. Nolan N70-2 X зі своїми майже 1900 грамами навіть близько не стоїть.... Airoh Commander з вагою 1494 грами - оптимальніший варіант для людей, що шукають максимальну легкість.

Спортивна новинка у карбоновому виконанні - Exo-1400

Scorpion EXO 1400 Air - це найкращий спортивний шолом від Scorpion. Відомий як Scorpion EXO-ST1400 у США, пропонує чудовий набір варіантів зовнішніх оболонок від вуглецевого волокна до скловолокна. Таким чином, 1400 Air безперечно випереджає своїх конкурентів у преміум-класі. Він не тільки задовольняє всі стандартні вимоги спортивного туризму, як-от сонцезахисні окуляри, але й також включає систему Airfit від Scorpion, яка дозволяє ідеально налаштувати посадку шолома в щоках

Таким чином, з відповідною рекомендованою роздрібною ціною шолом буде конкурувати з Nolan N87 Plus , HJC F70 , Icon Arflite , Bell Qualifier DLX MIPS і Shark Skwal 2.2 . Отже, давайте зануримося в ці дані.

Air, тобто не карбонова версія шолому Scorpion Exo-1400 складається зі скловолокна Scorpion TCT у 3 розмірах зовнішньої оболонки, що вже є крутим результатом. Однозначно варто охопити і карбонову версію, що також отримала три зовнішні оболочки. Розподіл розмірів оболонки означає, що перший розмір охоплює XS – M, наступний – L, а останній – XL – XXL.

Шолом застібається за допомогою подвійного D-подібного кільця на підборідді та використовує проміжну овальну посадку на голові. З точки зору безпеки він пройшов випробування SHARP і отримав 4/5 зірок, що є хорошою оцінкою.

Що стосується ваги, у Scorpion Exo-1400 все просто чудово, оскільки він важить приблизно 1450 грамів, а карбонова версія ще краща: 1280 грамів, який легший трохи більше ніж на 100 грамів, що справді чудово. Отже, порівняно з конкурентами, ми дивимося на шолом, який буде набагато легшим за Nolan N87 Plus і Shark Skwal 2.2.

 


Приєднуйтесь до Нас: